пʼятниця, 21 липня 2017 р.

У забайкаллі чиновники заткнули рот медикам


Незвичайний управлінський експеримент проводять чиновники в Забайкальському краї. Тут 1 січня набув чинності якийсь "Кодекс професійної етики та службової поведінки працівників закладів охорони здоров'я регіону.



У ньому містяться декілька норм, які змушують засумніватися в адекватності громадян, наділених владою. Хоча, з іншого боку, зрозуміти можна зрозуміти страх і ненависть тих, хто займає керівні посади і не здатний реально вплинути на ситуацію. Тільки й залишається, що залякувати, забороняти і не пущать".

Згідно з так званого "Кодексу", працівник охорони здоров'я в Забайкаллі повинен "утримуватися від публічних висловлювань, суджень і оцінок щодо діяльності медичної організації, її посадових осіб, органів виконавчої влади у сфері охорони здоров'я, їх посадових осіб". Крім того, заборонено обговорювати питання ефективності держзакупівель.

Всіх зможе зацікавити Ревматизм хребта: симптоми, лікування і діагностика

У моз Забайкалля визнали, що "Кодекс" покликаний, в першу чергу, не допустити "хвилювань" серед медпрацівників з-за відсутності медикаментів і затримок зарплати. Нагадаємо, перед Новим роком у забайкальських чиновників, зокрема, в. о. голови моз Наталії Перевалова вистачило нахабства і безсоромності критикувати медиків крайової психіатричної лікарні за їх вимоги погасити борги по зарплаті.

При цьому, керівництво регіону, в тому числі великий демократ і друг народу губернатор Ильковский ніяк не осмикнули знахабнілу чиновницю і, фактично, схвалили таку політику по відношенню до обуреним медикам. Раніше подібні ситуації виникали в сфері освіти, коли свій протест проти затримок зарплати висловлювали вчителі.

Можливо, те, що відбувається зараз в Забайкаллі, і ті кроки, які роблять влади по відношенню до громадян - це модель майбутнього в інших російських регіонах при подальшому розвитку економічної кризи в країні.


У цьому матеріалі застосовувалися ідеї з ресурсу: http://ria.ru/

Немає коментарів:

Дописати коментар