пʼятниця, 21 липня 2017 р.

30 Травня в 'локомотив' пройшли змагання з важкої атлетики до дня міста




30 травня в Іркутську пройшли змагання з важкої атлетики під назвою Відкрита першість МКУ ГСМЦ р. Іркутська серед хлопчиків та дівчаток до 18 років. Цей старт, присвячений майбутньому Дню міста, проходять вже вдруге.



Адже тільки другий рік працює секція важкої атлетики на стадіоні «Локомотив» в Ново-Леніно.



Всього у змаганнях прийняло участь 46 хлопчиків та 11 дівчаток. Це вихованці МКУ ГСМЦ (тренери Петро Груздєв і Денис Осипов), а також займаються в «Байкал-Арені» (тренери Сергій Горбачевський і Віктор Доничев), і на «Локомотиві» на вулиці Боткіна (тренери - Геннадій Сутырин і Євген Шишляннников, учасник Олімпіади-2000 в Сіднеї).



Петро Груздєв, старший тренер МКУ ГСМЦ з важкої атлетики, розповів, що ці змагання є підбиттям підсумків року:



- Тренери дивляться, чому вони навчили своїх учнів за рік, а юні вихованці можуть одержати спортивні розряди. Що я можу сказати про результати? Ви знаєте, що тренер майже завжди незадоволений результатом, але в цілому всі старалися і виступили добре. Адже всі хлопці тренуються зовсім недавно - хто півроку, хто рік...



Але серед спортсменів-початківців вже є дівчина «з титулом»: это15-річна Наталя Ільїна, яка займається в «Байкал-Арені», у Горбачевського і Донічева. Нещодавно Наталя виграла другий етап Спартакіади учнів Росії (Сибірський федеральний округ), який проходив в Красноярську. Зараз їй належить участь у третьому етапі Спартакіади учнів, він пройде 9-16 серпня. Дівчина займається важкою атлетикою зовсім недавно, всього сім місяців, і на першому старті в грудні вона набрала в сумі двоборства 110 кг. А зараз вона стала переможницею у ваговій категорії до 69 кг, з сумою 150 кг. Хороший прогрес!



Серед хлопчиків Петро Груздєв відзначив виступ Олександра Александрова, Володимира Смирнова, Владислава Нальотового. Була цікава боротьба у ваговій категорії 42 кг, де всі призові місця зайняли учні Дениса Осипова.



- Всі троє моїх хлопців на п'єдесталі, - підтверджує Денис Осипов, - причому за перше місце точилася запекла боротьба. Данило Толстіков боровся зі своїм тезкою Данилом Андрєєвим, який виступив дуже добре, використовував всі шість підходів. А Толстіков у ривку впустив вага 30 кг. Але додав у наступному вправі і відіграв у Андрєєва 2 кг, посів перше місце.



Також Ггруздев відзначив виступ 15-річної Олени Малих - їй вистачило для перемоги суми 86 кг. Вона всього третій місяць займається важкою атлетикою, і це її другі змагання.



- Я сама відчуваю, що додала, і техніка покращилася, - каже Альона. - Мені подобається займатися, подобається, коли після вдалої тренування ти виходиш на вулицю, і начебто втомилася - але ти бадьора, весела. І я розумію, що час провела в залі не даремно!



На змаганнях в Іркутську Олена підтвердила другий юнацький розряд, але результатом не дуже задоволена:



- Я розраховувала на першій юнацький, але трошки постраждала техніка, під час одного підходу я впустила штангу. Наступні змагання 18 жовтня, будемо працювати над технікою. І, звичайно ж, брати великі ваги.



Не терпиться виправити свої помилки і наймолодшій учасниці змагань, Євгенії Новосьолової. Їй 12 років, вона займається у Петра Груздєва та Дениса Осипова. Женя виграла, але теж вважає, що могла виступити краще:



- Перехвилювалася просто, зажалась. Тепер хочеться вже скоріше на наступні змагання, виправити свої помилки.



Тим не менш Євгена заробила третій юнацький розряд з сумою 52 кг. Женя прийшла в секцію слідом за братом, 17-річний Юра Новоселів тоді вже показував серйозні результати. Але і Женя з першої ж тренування вирішила займатися «на результат».



Однак наступні старти тепер - тільки восени. А для тих, хто бажає зростати, секції працюють і влітку.


Немає коментарів:

Дописати коментар